Jako zaměstnanci  ZŠ Kolín -Sendražice odsuzujeme napadení Ukrajiny ruskou armádou a agresi dotýkající se všech, kteří jsou nuceni této agresi jakkoliv čelit.

Tímto bychom rádi vyjádřili podporu Ukrajině a všem rodinám a dětem, kterých se to nyní dotýká.  Bohužel, celá situace je záležitostí všech, včetně nás, občanů ČR. Naším hlavním úkolem ve školství je zachovat dětem v maximální míře „normální“ a bezpečné prostředí, a to pro kohokoliv a jakékoliv národnostní příslušnosti. Nikdo by neměl takové situaci čelit, a obzvlášť ne děti.

I my jsme připraveni poskytnout smysluplnou pomoc. Jsme v kontaktu s vedením Města Kolína a budeme s ním konzultovat a koordinovat možnosti, jak pomoci těm, kteří našli útočiště v našemu regionu. Sledujte webové stránky školy, kde budeme informace aktualizovat.

Momentálně je možné okamžitě pomoci ve formě zdravotnického materiálu přes  Červený kříž, Husova ulice / odběrové místo/ – více info zde:  https://www.cervenykriz.eu/, případně přímo na telefonu +420 774 376 826.

Děkujeme.

Skip to content